Miksi sivuilla ei ole kakuille selkeää hinnastoa?

- Koska jokainen fantasiakakku tehdään tilaajan toiveiden pohjalta selkeää hintaa on mahdotonta ennakkoon antaa. Esimerkiksi toisen kakun koristeisiin voi mennä työ-aikaa tunteja, toiseen taas huomattavasti vähemmän aikaa. Myös täyte- ja kuorrutusvalikoima on laaja ja eri makuihin liittyy myös hinnan vaihtelua. Tästä syystä hinnat ilmoitetaan hintahaitarina ja tarjous lasketaan kun kaikki toiveet on tiedossa

Miksi kakku maksaa enemmän kuin leipomossa tai konditoriassa?

Yksilöllisesti toiveiden mukaan tehdyt kakut vaativat paljon työtä ja kustannuksiakin niissä on huomattavasti enemmän kuin peruskakuissa.

Kaikki alkaa tilaajan kanssa käydystä viesti- tai puhelinkeskusteluista. Näitä keskusteluja käydään yleensä useita ennen kuin toiveet ovat selvillä. Hääkakkujen kanssa viestittely voi kestää kuukausia. Tämä on työtä joka tapahtuu lähes aina työ-ajan ulkopuolella ja josta ei palkkaa saa, vaikka viikottain vastailemiseen menee useampi tunti.

Seuraavaksi on suunnitteluvaihe jolloin suunnitellaan kakun koristeita ja rakenteita, sekä laaditaan listat tarpeista. Suunnittelu on luovaa työtä ja valitettavasti myöskään se ei rajaudu työpäiviin ;) 

sitten on tarpeiden hankinta. Usein kakkuihin joutuu tilaamaan erityistarpeita, joskus ulkomailta asti. Tämä vaatii rahallista panostusta ja on myös aikaavievää koska kaikkia tarpeita ei välttämättä ensimmäiseltä toimittajalta löydy. Myös hintavertailua on tehtävä isojen erojen takia. Lopulta raaka-aineet ostetaan Ja koska lähin tukkukin on kymmenien kilometrien päässä, niin taas menee rahaa ainesten lisäksi myös matkoihin.

Lopulta päästään tekemään kakkua. Tekeminen alkaa yhtenä päivänä pohjasta. Pohjat, kuten koko kakku tehdään alusta alkaen Itse laadukkaista raaka-aineista. Mitään ylimääräisiä paranteita ei käytetä. 

POhjan jälkeen valmistetaan massakakuissa käytettävä sokerikreemi. Sitten on vielä mahdollinen esivalmistelu täytteistä riippuen. Tässä vaiheessa esim. Kinuski keitetään moussea varten tai marjat keitetään pyreeksi ja paseerataan siivilän läpi.

Myös koristeet valmistetaan, kaikki käsityönä!

Seuraavana päivänä kakku täytetään. Ja jälleen mousset ym. Valmistetaan itse aitoja marjoja, hedelmiä tai suklaata käyttäen. Mousse ei siis tässä tapauksessa ole pussijauheesta tehtyä tököttiä ;)

Kun kakku on vetäytynyt se kumotaan ja mahdollišesti muotoillaan. Sen jälkeen kreemitetään ja laitetaan taas kylmään jähmettymään. Vähän ajan päästä värjätään käytettävät massat oikean sävyisiksi ja päällystetään kakku. 

Päällystämisen jälkeen koristellaan ja valmistetaan vielä sellaiset koristeet joita ei ole etukäteen voinut tehdä. Viimeistellään kakku.

Asiakas tulee noutamaan tilauksen ja häntä varten päivystetään paikalla. Kakut pakataan kiinni vasta kun asiakas on kakun nähnyt.

Tietenkin on vielä paljon esim. Sähkö- ja jätekuluja sekä tiskit ja siivous, jotka myös muodostavat ison urakan kakun ohella. Ja kuluihin on laskettava myös alvit, verot ja vakuutukset ym.

 Tästä voi jokainen laskea kuinka paljon kuluja, sekä aikaa kakkuun käytetään ;)

 

Varausmaksu, miksi? Kuulostaa hankalalta

Koska kakkuihin tehtävät investoinnit ovat usein rahallisesti mittavia, Sen takia varausmaksu on pienyrittäjän turvaksi. Varausmaksu vähentää huomattavasti hupitilaajia jotka jättävät kakun noutamatta tai peruvat viime hetkellä.